meer vrijheid in
creativiteit
Actueel

BIA BETON 40 JAAR LID VAN STICHTING BB&S

Publicatiedatum: 26-06-2020

Wij feliciteren Stichting Betonfabrikanten Bouwblokken en Stenen met het 40-jarig bestaan! Deze stichting heeft als doel om de belangen van de betonblokken en -stenenindustrie te behartigen.

Stichting Betonfabrikanten Bouwblokken en Stenen, afgekort BB&S, is op 26 juni 1980 opgericht. Deze stichting heeft als doel om de belangen van de betonblokken en -stenen industrie te behartigen. Wij feliciteren BB&S van harte met hun 40-jarig bestaan.

MISSIE BB&S
Metselwerk hoort in onze bouwtraditie. Het Nederlands straatbeeld is herkenbaar aan de unieke uitstraling van gemetselde stenen. Stichting BB&S draagt er aan bij dat metselwerk, in al haar facetten, ook in de toekomst mogelijk blijft. 


VEELZIJDIG, FUNCTIONEEL, ESTHETISCH, CIRCULAIR & GEZOND
Betonblokken en -stenen zijn een onmisbaar bouwmateriaal. Zeer sterk, altijd betrouwbaar en eenvoudig in de verwerking voor het metselen, lijmen en droogstapelen. Bouwen met betonblokken is economisch maar ook duurzaam vanwege het circulaire karakter van de steen. Als geen ander materiaal kan beton op fysische eigenschappen vorm gegeven worden, denk hierbij aan specifieke akoestische of thermische waarden. De nieuwe generatie steen is tevens bijzonder esthetisch en draagt bij aan een mooiere leef- & gezonde omgeving

SAMENWERKING GESTOELD OP KENNIS
BB&S neemt zitting in zowel het bestuur als in de technische commissie van Stichting Stapelbouw. Deze stichting heeft als doel wetenschappelijk onderzoek te doen naar het gedrag van metselwerk van alle materialen, zoals: betonsteen, baksteen, kalkzandsteen en cellenbeton. In de afgelopen 40 jaar heeft stichting BB&S dan ook bijgedragen aan een groot aantal projecten.

 

  • Wetenschappelijk onderzoek naar metselwerkconstructies (binnen de stichting Stapelbouw)  en ondersteuning van de leerstoel Stapelbouw van de TU Eindhoven.
  • Betrokkenheid bij het opstellen van beoordelingsrichtlijn 2340 voor betonmetselstenen.
  • Ontwikkelingen in de TGB Steenconstructies en de Eurocode 6 .
  • Opstellen van NEN EN 771-3 Specificaties voor metselstenen. 
  • Uitvoeren van een levenscyclusanalyse van gemetselde wanden met betonstenen en - bouwblokken

 

OVER BB&S EN BETONHUIS

Stichting Betonfabrikanten Bouwblokken en Stenen is een autonome sectorvereniging binnen Betonhuis, de sector Stenen en Blokken. Betonhuis is de koepelorganisatie die zeven sectoren vertegenwoordigt in het volledig kanaal. Cementproducenten, betonmortelbedrijven en betonproductenbedrijven zijn lid van één of meer sectorverenigingen van Betonhuis. Hierbinnen wordt samengewerkt op het gebied van uitwisseling van niet-concurrentiële informatie, bepalen van gezamenlijke standpunten en incidenteel het uitvoeren van gezamenlijke communicatieactiviteiten. De leden van de sector Stenen en blokken zijn MBI, BIA Beton en Betonwarenindustrie Dautzenberg.

NOVITO
Sporthal Jan Janssen Nootdorp
BARTEN GROEP KLEURT VVSB NOORDWIJKERHOUT
MDO Bureelcabine
DURA Blokje-Om
IKEA Groningen
Transformatie Strijp-S
COA Asielzoekerscentra
Villa Arena
Schiphol
Totaalbed
Nijlan School

Deze site maakt gebruik van cookies. Dit doen wij om het gebruiksgemak van de site te verbeteren, statistieken bij te kunnen houden en inzicht te krijgen in het bezoek gedrag. Je leest hier meer over in ons privacybeleid.