meer vrijheid in
creativiteit
Actueel

VERKOOP HENNEPBLOKKEN DOOR BIA BETON

Publicatiedatum: 08-03-2022

Architecten, opdrachtgevers en overheidsinstanties creëren circulaire ontwerpen met ecologische producten zo is de weg naar hennepblokken bij BIA Beton snel gevonden. 

Een eengezinswoning in Hennepblokken slaat 5 ton CO² op.

ISOHemp producent van hennepblokken en BIA Beton zijn een samenwerkingsverband aangegaan voor de verkoop van Hennepblokken in Nederland

De samenwerking sluit aan met duurzaamheidsprogramma van BIA Beton waarin we een bijdrage leveren aan een gezondere leefomgeving. We stellen hierbij zaken centraal als: gezondheid, verlaging van het energieverbruik en vermindering van CO₂-uitstoot en gaan grondstoffen zoveel mogelijk volgens een circulair model gebruiken.

Een hennepblok bestaat uit drie grondstoffen; hennep, kalk (als bindmiddel) en water. De hennepblokken vormen het omhulsel van het gebouw en geven het de nodige thermische inertie (ls het vermogen van een materiaal om warmte of koelte op te nemen en daarna weer vrij te geven) voor optimaal comfort, zowel in de zomer voor het buitenhouden van de warmte als in de winter het vasthouden van de warmte. Met hennepblokken kunt u isolerende en ademende muren bouwen die geen enkel ander isolatiemateriaal vereisen. 

Waarom te kiezen voor hennepblokken

 • regelen de temperatuur
 • regelen de vochthuishouding
 • dempen en absorberen het geluid. 
 • zijn niet ontvlambaar en geven geen giftige rook af.
 • 100% natuurlijke oplossing

 

Technische gegevens

 1. Technische weerstand van 1 tot 5 m²K/W
 2. Thermisch geleidingsvermogen λ = 0,071W/mK
 3. Faseverschuiving van 4 tot 24h
 4. Geluidabsorptie, verzwakking van 37 tot 45dB
 5. Brandweerstand van 60 tot 129 minuten
 6. Drukweerstand 300kPa

 

 

NOVITO
Sporthal Jan Janssen Nootdorp
BARTEN GROEP KLEURT VVSB NOORDWIJKERHOUT
MDO Bureelcabine
DURA Blokje-Om
IKEA Groningen
Transformatie Strijp-S
COA Asielzoekerscentra
Villa Arena
Schiphol
Totaalbed
Nijlan School

Deze site maakt gebruik van cookies. Dit doen wij om het gebruiksgemak van de site te verbeteren, statistieken bij te kunnen houden en inzicht te krijgen in het bezoek gedrag. Je leest hier meer over in ons privacybeleid.