meer vrijheid in
creativiteit
Actueel

ZONDER BETON DRIJFT ALLES WEG

Publicatiedatum: 19-10-2020

MEERkunst gaat weliswaar om Kunst, maar er komen ook heel praktische zaken bij kijken. Zoals: kunstwerken op het water moeten drijven, maar niet wegdrijven.

Verankeren dus, maar hoe? Iets dat zwaar is, en tegen water kan, maar geen kwaad kan voor het milieu. De ouderwetse fietsenrekken-in-een-betonblok passeerden de revue, maar die bleken zo ouderwets dat ze eigenlijk niet meer voorhanden waren. Deze hele gewone betonblokken-met-gaten bleken perfect. Met dank aan BIA Beton.

Hoeveel blokken aan een werk? Meer dan je denkt, want sommige werken vangen best wat wind – en dan nog een paar extra. Hoe positioneer je die ten opzichte van het werk, zodat het niet gaat draaien, en hoe lang moeten de touwen dan zijn?

Daarover wordt dan overlegd, uitgebreid – tevoren natuurlijk, en aan de waterkant nog een keer, met mensen die kunnen rekenen, en van techniek weten, van wind en van boten. En dan liggen ze vast. Tot eind september. Meer info over MeerKunst

NOVITO
Sporthal Jan Janssen Nootdorp
BARTEN GROEP KLEURT VVSB NOORDWIJKERHOUT
MDO Bureelcabine
DURA Blokje-Om
IKEA Groningen
Transformatie Strijp-S
COA Asielzoekerscentra
Villa Arena
Schiphol
Totaalbed
Nijlan School

Deze site maakt gebruik van cookies. Dit doen wij om het gebruiksgemak van de site te verbeteren, statistieken bij te kunnen houden en inzicht te krijgen in het bezoek gedrag. Je leest hier meer over in ons privacybeleid.