meer vrijheid in
creativiteit

Hennepblokken

Een hennepblok bestaat uit drie grondstoffen; hennep, kalk (als bindmiddel) en water. 

De hennepblokken vormen het omhulsel van het gebouw en geven het de nodige thermische inertie (ls het vermogen van een materiaal om warmte of koelte op te nemen en daarna weer vrij te geven) voor optimaal comfort, zowel in de zomer voor het buitenhouden van de warmte als in de winter het vasthouden van de warmte. Met hennepblokken kunt u isolerende en ademende muren bouwen die geen enkel ander isolatiemateriaal vereisen. 

Een eengezinswoning in Hennepblokken slaat 5 ton CO² op.

YouTube Verwerkingsfilmpjes

Waarom kiezen voor Hennepblokken

Ze regelen de temperatuur dankzij hun vermogen om de geaccumuleerde warmte te verspreiden. Ze vormen een echte thermische buffer: de binnentemperatuur wordt constant gehouden en de impact van de temperatuurschommelingen tussen dag en nacht wordt aanzienlijk verminderd.

Ze regelen de vochthuishouding dankzij hun grote doorlaatbaarheid voor waterdamp. Ze spelen de rol van vochtigheidsbuffer en bieden zo een constant en gezond  klimaat voor de inwoners van het gebouw.

Ze dempen en absorberen het geluid. Deze "geluidsvallen" dempen of absorberen het merendeel van de geluidsgolven en beschermen u zo tegen akoestische vervuiling.

Ze zijn niet ontvlambaar en geven geen giftige rook af. Met hun uitstekende  brandweerstand bieden ze tot meer dan 2 uur weerstand aan het vuur, al naargelang de afwerking en de dikte. 

Deze 100% natuurlijke oplossing heeft bovendien een positieve koolstofbalans; een pallet IsoHemp hennepblokken stockeert immers 100 kg CO².

Hennepblokken

Hoe te starten met het metselen van hennepblokken

 

Hoe een muur te metselen met Hennep

Productbladen

Productdocumentatie

Toepassing Vloeren

Toepassing Buitengevels

Toepassing Binnenwanden

Deze site maakt gebruik van cookies. Dit doen wij om het gebruiksgemak van de site te verbeteren, statistieken bij te kunnen houden en inzicht te krijgen in het bezoek gedrag. Je leest hier meer over in ons privacybeleid.