meer vrijheid in
creativiteit

Bermgrassen

Een consortium van Nederlandse en internationale bedrijven  onder leiding van Raab Karcher Greenworks gaat de ontwikkeling van graskarton aanjagen. Greenworks heeft daartoe een ‘Koplopergroep Graskarton’ geformeerd.

Rijkswaterstaat is leverancier van het bermgras dat daarvoor wordt ingezet. In het kader van circulariteit (kleine kringlopen van lokaal materiaal) en de benutting van afval als grondstof, onderzoekt het consortium dit jaar of bermgras van rijkswegen toepasbaar is in diverse kartonproducten, variërend van verpakkingen voor bouw- en installatiematerialen en consumentenartikelen,  gipskarton en systeemwanden.

Koplopers

Rijkswaterstaat beheert in ons land ruim 18.000 ha aan wegbermen met gras, dat nu nog geen hoogwaardig circulair product oplevert. Voor dit innovatieve ontwikkeltraject hebben de bedrijven een gerenommeerde papierproducent in de arm genomen.

Bij de Koplopergroep Graskarton zijn de volgende bedrijven aangesloten:

BIA Beton, bol.com, Bunzl, Dekker Hout, Essity Netherlands, Gyproc, Intrapec, Microform, Oosterberg, Velux, Wasco.

Voor meer informatie:

  • Raab Karcher Greenworks
  • Gerhard Hospers (adjunct directeur Greenworks)
  • Rijkswaterstaat
  • Arthur Wolleswinkel (business developer)
Bermgrassen

Circulaire Scheidingswand

Circulair (af)bouwen, de kant-en-klare panelen onderscheiden zich door een snelle en eenvoudige montage. De scheidingswanden kunnen zonder schroeven middels het Hol-en-Dol principe in elkaar gezet worden gezet, voor de boven- en onderzijde zijn standaard profielen ontwikkeld die schroefbaar (demontabel) zijn. Speciaal voor de Retail hebben we een eenvoudig maar compleet samengesteld en maken we gebruik van demontabele clips die het mogelijk maken de wanden herbruikbaar te maken, dit levert een aanzienlijke kostenbesparing op de bouw-herplaatsing-bouw.

Bermgrassen

Deze site maakt gebruik van cookies. Dit doen wij om het gebruiksgemak van de site te verbeteren, statistieken bij te kunnen houden en inzicht te krijgen in het bezoek gedrag. Je leest hier meer over in ons privacybeleid.