meer vrijheid in
creativiteit

C2C Cradle to Cradle

We krijgen steeds vaker de vraag of we aan de Cradle2Cradle eisen voldoen en/of we onze producten terugnemen. Vanuit BIA Beton gebruiken wij zelf ons eigen restmateriaal en zijn er mogelijkheden om conform de C2C eisen en kwaliteit betongranulaat bij ons op de locatie te hergebruiken.

Crade2Cradle geldt dus voor de gehele keten van ontstaan (ontwerp, winning van grondstoffen, productie of bouw), gebruik (energiegebruik, verbruik van hulpstoffen, reparatiemogelijkheden) en afdanking (sloop, hergebruik zonder werkelijke afval). Eigenlijk is het een vanzelfsprekende stap na beperking van het energieverbruik en toepassing van duurzame energie. 

Voorkeur van hergebruik van het product

Echter BIA Beton is voorstander om producten her-te-gebruiken in de oorspronkelijke vorm "een tijdloos leven van het betonsteen / -blok".

Het concept van Cradle to Cradle is dat het leven van een product verandert van lineair, d.w.z. eindigend in afval, in circulair, d.w.z. als het product niet meer nodig is, hoeft het product niet op de afvalberg maar is op enige manier volledig herbruikbaar. Echter bij C2C is er meer energie / transport nodig om het product terug te brengen naar een herbruikbare grondstof en dat willen wij eigenlijk niet !

BIA heeft sinds een aantal jaren een Nature programma ontwikkeld met een viertal uitgangspunten om slimmer en duurzamer te innoveren. Voor het hergebruik hebben wij al in 2010 het BIA LockBlock (Droogstapelblok) ontwikkeld. De FacadeClick een droogstapelsysteem voor buitengevels zal de in 2020 geintroduceerd worden.

UITDAGING

Wij dagen de markt uit om mee te denken in het hergebruik, heeft u een idee kom bij ons langs . . . wij staan altijd open voor een goed gesprek.

C2C Cradle to Cradle

Nieuwe grondstoffen voor de toekomst

Buiten het hergebruik van betonproducten zien we de ontwikkeling ook terugkomen in de grondstoffen, energie, CO2 en fijnstof ontwikkelingen. BIA Beton is partner bij diverse Circulaire Grondstoftrajecten met o.a. Staatsbosbeheer en Rijkswaterstaat. 

Zo hebben we in samenwerking met Staatsbosbeheer HOUT Leemblokken geproduceerd en zijn we druk bezig om bermgrassen te gebruiken in ons karton bij onze Prefab-Metal-Stud Wanden.

C2C Cradle to Cradle
DURA HENGELO GAAT DE LUCHT IN !

Deze site maakt gebruik van cookies. Dit doen wij om het gebruiksgemak van de site te verbeteren, statistieken bij te kunnen houden en inzicht te krijgen in het bezoek gedrag. Je leest hier meer over in ons privacybeleid.