meer vrijheid in
creativiteit

Stenen en Blokken

Metselproducten

BIA Metselproducten zijn te verkrijgen in handzame stenen en –blokken. De Metselproducten zijn geschikt voor schoon- als vuilmetselwerk in binnen-, scheidings- en buitenwanden (dragend als niet dragend), funderingen en kelders. De Metselproducten zijn te verkrijgen in twee druksterktes 15 N/MM² en 20 N/mm² afwijkende druksterktes zijn op aanvraag. 

Lijmproducten

BIA Lijmproducten zijn te verkrijgen in Handzame Lijmblokken en Gevelstenen. Voor de handzame lijmblokken hebben we in twee uitvoeringen, de Vuilwerk HLE Lijmblokken en de Schoonwerk HLE-V Vellingkantblokken. De Lijmproducten zijn geschikt voor zowel schoon- als vuilmetselwerk in binnen-, scheidings- en buitenwanden (dragend als niet dragend), funderingen en kelders. De Lijmproducten zijn te verkrijgen in twee druksterktes 15 N/MM² en 20 N/mm² afwijkende druksterktes zijn op aanvraag. 

Droogstapelproducten

BIA Droogstapelproducten zijn geschikt voor Circulair Industrieel Zichtwerk en te verkrijgen in blokken voor niet dragende binnen- en buitenwanden. De Droogstapelproducten zijn te verkrijgen in twee druksterktes 15 N/MM² en 20 N/mm², het BIA LockBlock heeft drooggestapeld een brandwerendheid van 180 minuten bepaald door het onderzoeksbureau Efectis. 

Circulair Bouwen, naast het BIA LockBlock is BIA Beton druk bezig met een onderzoekstraject om een aantal gangbare producten binnen het standaard assortiment om te zetten van de verwerkingsmethode metselen & lijmen naar droogstapelen. Enkele voorbeelden hieruit zijn de FacadeClicks "Gevelstenen", Groene Wand Blokken met clip, Vellingkantblokken HLE-V 150 mm met clip en de Circulaire Scheidingswanden.

Zierikzee Sportaccomodatie
Woningbouw Beuningen
Woningbouw Amsterdam Jansje Klazing
Woerden Stadion MDF GS Rood
Rotterdam BMW Breeman
Mechelen Woningbouw
Landsingerland Sporthal
Hengelo Bedrijfspand BIA LockBlock
Hengelo Bedrijfspand
Fundering vuilwerk blokken
Eindhoven Kinderdagverblijf
Eerbeek Koopmans School