meer vrijheid in
creativiteit

Metselproducten & Lijmproducten

Metselproducten

BIA metselproducten zijn verkrijgbaar in handzame stenen en blokken. De metselproducten zijn geschikt voor zowel schoon- als vuilmetselwerk in binnen-, scheidings- en buitenwanden (dragend en niet-dragend), funderingen en kelders. De metselproducten zijn verkrijgbaar in twee druksterktes; 15 N/MM² en 20 N/MM². Bent u op zoek naar afwijkende druksterktes, neem dan gerust contact met ons op.  

Lijmproducten

BIA lijmproducten zijn verkrijgbaar in handzame lijmblokken en gevelstenen. De handzame lijmblokken leveren wij in twee uitvoeringen; de vuilwerk HLE-lijmblokken en de schoonwerk HLE-V vellingkantblokken. De lijmproducten zijn geschikt voor zowel schoon- als vuilmetselwerk in binnen-, scheidings- en buitenwanden (dragend als niet-dragend), funderingen en kelders. De lijmproducten zijn verkrijgbaar in twee druksterktes; 15 N/MM² en 20 N/mm². Bent u op zoek naar afwijkende druksterktes, neem dan gerust contact met ons op.

Duurzaamheid

BIA droogstapelproducten zijn geschikt voor circulair industrieel zichtwerk en verkrijgbaar in blokken voor niet-dragende binnen- en buitenwanden. De droogstapelproducten zijn verkrijgbaar in twee druksterktes; 15 N/MM² en 20 N/mm². Het BIA Lockblock heeft, drooggestapeld, een brandwerendheid van 180 minuten. Dit blijkt, na onderzoek, door Efectis Nederland BV. Efectis is gespecialiseerd in brandonderzoek, brandtesten, engineering en modellering.

Circulair Bouwen

Naast het BIA Lockblock is BIA Beton volop bezig met een onderzoekstraject om een aantal gangbare producten, binnen het standaard assortiment, om te zetten van de verwerkingsmethode metselen en lijmen naar droogstapelen. Enkele voorbeelden hiervan zijn de facadeclicks gevelstenen, groene wand blokken met clip, vellingkantblokken HLE-V 150 mm met clip en de circulaire scheidingswanden.

Vellingkantblokken Impressie
Groene Gevel Impressie
BIA Nature Impressie
Breda Bedrijfshal Stootvoegloos Metselwerk Zwart Structuur
Hengelo Bedrijfspand BIA LockBlock
Fundering vuilwerk blokken
Woningbouw Beuningen
Zierikzee Sportaccomodatie
Eerbeek Koopmans School
Woerden Stadion MDF GS Rood
Landsingerland Sporthal
Eindhoven Kinderdagverblijf

Deze site maakt gebruik van cookies. Dit doen wij om het gebruiksgemak van de site te verbeteren, statistieken bij te kunnen houden en inzicht te krijgen in het bezoek gedrag. Je leest hier meer over in ons privacybeleid.