meer vrijheid in
creativiteit

BIA Circulaire Groene Gevel

De betaalbare Groene Gevels geven de natuurfuncties terug aan de geveloppervlakte, meer beplanting en plekken voor vogels en insecten. Door het creëren van een Groene Gevel draagt dit direct bij tot een gezondere leefomgeving samen met onze Groenpartner EdGreen ®

Circulaire Bouwen

Alle informatie is terug te vinden op de pagina van de informatiemap

Het inititatief Circulair Bouwen met Groene Gevels is ontstaan om het groen verplaatsbaar te maken in binnensteden. Op dit moment zijn we met diverse partners bezig om een goede oplossing te maken om de Groene Wand Blokken koppelbaar te maken met behoud van het groen. Omdat we ervaring hebben met onze Circulaire Scheidingswanden hebben we aan onze toeleverancier gevraagd een clip te maken voor het koppelen van de blokken.

De volgende stap is een Circulair Spouwanker te maken, deze vraag is uitgezet bij onze toeleverancier.

Wij dagen jonge studenten uit om mee te denken in het verder ontwikkelen van een Circulaire Groene Gevel, ze hebben de kennis van nu en zijn creatief met het zoeken van oplossingen. Wil je een bijdrage leveren stuur een email naar John Giltjes 

BIA Circulaire Groene Gevel

Gezondheidsvoordelen

Het grote voordeel is de prijs per m2, dit heeft met name te maken dat de BIA Groene gevel zowel groene gevel als buitenspouwblad is. Dus geen extra voorzieningen voor het ophangen van de groene gevel panelen als extra kosten voor de panelen zelf. Bijkomend voordeel is de ruimte in de blokken voor de plantjes, de wortels krijgen meer ruimte en hierdoor blijven de plantjes mooi groen.

  • CO2 Reducerend 
  • Absorberen van fijnstof
  • Groene gevel is buitenblad
  • Warmteregulering van 2 tot 5 graden
  • Regulering van hemelwatervoer
  • Meer ruimte voor vogels en insecten
BIA Circulaire Groene Gevel

 

Deze site maakt gebruik van cookies. Dit doen wij om het gebruiksgemak van de site te verbeteren, statistieken bij te kunnen houden en inzicht te krijgen in het bezoek gedrag. Je leest hier meer over in ons privacybeleid.